vrijdag 11 juli 2008

Evenwicht dat telt


Elien zit op dit moment op de trein haar blog te typen. Heel de trein zit vol chirogroepen die op kamp vertrekken en dat maar al te graag laten horen. Zo luidruchtig! En dan bedenkt ze zich dat ze vroeger waarschijnlijk net even opgefokt was als ze op kamp vertrok met de chiro. Toch beklaagt ze het zich stiekem dat haar I pot een lege batterij heeft. Maar gelukkig is er nog haar reddende engel: de laptop!!

Gisteren was Parijsdag, een hele lange dag! Om half zes ging de wekker en dat voelde aan als middernacht. Het was niet de eerste keer dat de wekker zo vroeg afging, maar vroeger kon ze zich dan gewoon terug omdraaien en nog twee uurtjes verderslapen. Maar deze keer moest ze opstaan, snel douchen en dan in de auto springen. Op weg naar Parijs, want haar papa moest daar om 10u zijn voor een vergadering. Drie uur en een half later kwamen ze aan in Parijs. Eerst papa afgezet en daarna met haar nonkel en mama Parijs verkennen. Heel wat gezien! En evenveel foto's gemaakt (die volgen later nog) Tegen vier uur waren we alledrie helemaal uitgewandeld en hebben we ons geïnstalleerd op een terrasje. Daar was het live animatie! Want Elien had zicht op een vrouw (die leek op Miranda van Sex & the city) De vrouw bestelde een sorbet en een vruchtensapje (waar ze 18 euro voor betaalde zag Elien, jaja als ze mensen observeert doet ze het goed!) Even later pakte haar gsm en plots moest alles tegelijk gaan! Smsen, zich druk maken, haar sorbet opeten en tegelijkertijd haar drankje uitschenken. De smsjes waren niet zo vrolijk leek Elien, want hoe meer berichtjes ze kreeg hoe slechter de vrouw eruitzag. Ze stond op het punt om te beginnen huilen. Toen moest Elien plots dringend plassen (dat kwam waarschijnlijk door het feit dat ze die middag bijna een liter water had gedronken :p) En toen ze terugkwam van het toilet leek de vrouw wat gekalmeerd. En een paar minuten later vertrok ze met haar grote koffer naar, tja naar waar eigenlijk? Geen idee, maar als Elien ze ooit nog eens tegenkomt dan zal ze het haar vragen en vragen wat er allemaal over en weer gesmst werd.

Na dit drama was het tijd om NOG wat te gaan wandelen, een gayeifeltoren voor Evelien te kopen en iets te gaan zoeken om te eten. Want iedereen begon honger te krijgen en we hadden nog een hele reis voor de boeg. We aten in een park en het uitzicht was beter dan het eten, dus hebben we daar maar wat van genoten. Daarna hebben nog een uurtje moeten wandelen naar de parking en dan was het tijd om terug naar Roeselare te rijden.

Op de terugweg stopten we even bij een wegrestaurantje, want iedereen had zin in een pintje. Maar er was een probleempje: er werd alleen bier verkocht als je een warme maaltijd at en daar had niemand nog zin in. En plots dachten ze dat ze iets hadden gevonden! In het winkeltje ernaast verkochten ze wel bier. En een paar minuten en een half pintje later ontdekten we waarom! Het was bier zonder alcohol :p Maarja het smaakte blijkbaar toch goed, dus er was geen probleem. Rond middernacht kwamen we thuis van ons dagje Parijs. Tijd om in ons bed te kruipen.

En hier zit Elien dan op de trein richting Antwerpen. Nog een uurtje te gaan. En dankzij al die chirogroepen zit ze in de laatste wagon, Evelien zal lachen als ze int station staat te wachten en Elien pas na vijf minuten ziet opduiken nadat ze heel het perron is moeten aflopen.
Deze namiddag hebben we nog heel wat werk! Normaalgezien moesten ze boodschappen doen, maar ze vrezen dat alle winkels gesloten zullen zijn. Ze moeten ook nog de vuilniszak van de broer van Elien in orde gaan maken (venten kunnen ook niks zelf e!) en ondertussen kan Evelien het werk van Elien op de studio van haar broer eens bestuderen.

Want dinsdag was het verhuisdag voor haar broer! De meeste dingen komen van Ikea, dus Elien had heel wat werk om alles in elkaar te steken samen met haar broer. Haar ouders wilden ook iets doen, dus die zetten we aan het werk met een tafel. Dat was geen goede beslissing! Want ze hadden de tafel helemaal fout in elkaar gestoken. Dus nadat Elien en haar broer heel zijn bed in elkaar hadden gezet, mochten ze nog eens zijn tafel terug uit elkaar halen en hem weer goed in elkaar steken.

Elien had van de gelegenheid gebruik gemaakt om ook een kast te kopen en een tafeltje voor op het appartement. En die gaan zij en Evelien deze namiddag in elkaar steken! En ze gaan ook een nieuwe hoes rond de zetel doen. De zwarte was wat saai, dus hebben we deze keer eentje met allemaal kleurtjes! Spannend!

Zo nu is iedereen weer op de hoogte en de trein is weer chirovrij! Gelukkig! Nu kan Elien van een rustige treinreis genieten.

Tot de volgende!

Geen opmerkingen: