dinsdag 5 augustus 2008

In de regen gedanst


Oei oei het is alweer dinsdagavond en ons verslag van dit weekend staat er nog niet op. Daar moet dringend iets aan gedaan worden. Dit weekendje was niet zo druk...relaxen mag ook eens dachten wij. Op zaterdag allebei de trein op, de date aan de toiletten met Romanie was geslaagd! Behalve dan dat Romanie op haar toilet bijna het bezoek kreeg van een onbekende dame, gelukkig had ze haar deur op slot gedaan. Elien kreeg ook nog een gouden tip van SOS Romanie (altijd te bereiken tussen tien uur 's morgens en tien uur 's avonds voor al uw sanitaire vragen) de tip was dus: in Kortrijk altijd eerste de bril afkuisen en er dan wcpapier opleggen! Tegen vijf uur kwam Elien aan in Antwerpen (Evelien was er al van kwart voor vijf) dus konden we samen naar het appartement wandelen. Omdat we toch geen al te zware tassen bijhadden, beslisten we om op onze weg naar huis boodschappen te doen. Er stonden taco's op het menu die avond. Toen we thuiskwamen hadden we eerst wat miserie met onze internetverbinding, maar daarna bleek dat we nog een groter probleem hadden! Evelien wilde het vlees klaarmaken, maar ze besefte plots dat er geen boter meer was. Dan maar naar de supermarkt op de hoek dachten we. Niks van! Die was gesloten en op de koop toe begon het nog te regenen ook. Dus gingen we eerst naar ons appartement om een trui te nemen en dan op weg naar de supermarkt een paar straten verder. Die was gelukkig wel open! Onderweg nog even een berichtje gestuurd naar de mensen waarmee we die avond hadden afgesproken dat we een half uurtje later zouden zijn wegens boterproblemen.
Na het eten nog even alles laten zakken en dan toch maar vertrokken naar de Popi, we waren zelfs vroeger dan we dachten. Een wijntje en een cola besteld en ondertussen maakte Elien even een sanitaire uitstap. Toen ze terug bovenkwam zag ze dat hun gezelschap al aangekomen was. Een gezellig avond met heel wat slagen, verwondingen en gekraakte sigaretten en vor we het wisten was het alweer voorbij. Omdat onze twee vriendinnen drie dagen ervoor een piercing hadden laten zetten (eentje in de tong en eentje in de lip) was het voor hen tijd voor een ijsje.

De volgende dag hebben we voor de verandering eens uitgeslapen. Evelien vetrok tegen een uur of twee op café en een uurtje later vertrok Elien naar Lore. Onderweg werd ze bijna omvergelopen door een paar lopers die the Iron Man aan het lopen waren. Maar ze is dan toch veilig bij Lore aangekomen.
Het werd een druk dagje voor Lore en Elien. Eerst naar de cinema om te kijken welke film we wat later zouden bekijken. De keuze was snel gemaakt "Wall E" ofzoiets. Over een robotje. Maar het was pas half vier, dus ze beslisten om eerst nog eens naar het zuid te gaan om een terrasje te doen. Dat bleek na een tijdje toch niet zo'n goed idee, want het begon af te koelen. Dus beslisten we om toch maar binnen te gaan zitten. Dat bleek een heel goed idee, want een tijdje later zagen we dat het plots heel hard aant regenen was buiten.
Nadat ze elk twee drankjes ophadden beslisten ze dat het tijd werd om eens terug richting cinema te gaan. Het bleek een vreemde film. De eerste helft viel Lore bijna in slaap en dacht Elien: waar gaat dit in hemelsnaam over? Maar de tweede helft werd het al interessanter en het einde was zo schoon. Toen ze uit de cinema kwamen hadden ze allebei een beetje tijd nodig om terug wakker te worden. De wolken dachten dat een beetje teveel regen daar wel goed voor zou zijn. Dus voor ze terug vertrokken naar het zuid om te gaan eten gingen ze eerst nog even langs bij Lore om van schoenen te wisselen en een paraplu mee te nemen.
En dan hebben we onze wandeling toch maar ingezet (met een kapotte paraplu merkten we al snel, maar hij deed zijn werk gelukkig nog) Onderweg kwam Elien nog een lerares van vorig jaar tegen die hopeloos op zoek was naar vuur. Voor ze het wisten kwamen ze aan in de funky soul patato, daar hebben Lore en Elien lekker gegeten van hun veeeel te groot uitgevallen aardappel. En achteraf zijn ze nog even afgezakt naar de Popi. Elien besloot de dag met de wijze woorden: Lore, als ge niemeer veel in Antwerpen zijt, dan moete elken dag volop benutten om van onze schone stad te genieten. En Lore vond dat ze gelijk had.
Daarna was het nog een heel avontuur voor Elien om met de kapotte paraplu droog thuis te geraken, maar ze is in haar missie geslaagd.

Om af te sluiten nog een oproep: ZONDAG 10 AUGUSTUS ist Café de love en het is SPLASHPARTY!! Iedereen krijgt een waterpistooltje en mag daarmee al die mooie vrouwen daar aanvallen. Dus wie het aandurft! Kom gerust af! Wij zullen er om 20u30 zijn, dus stuur ons een smsje of kom ons gewoon lekker nat spuiten!! Tot dan!

Geen opmerkingen: