maandag 26 mei 2008

Wie door vuur?


We zaten gezellig te eten en keken naar "Most Dangerous" op de televisie. Daarop zagen we hoe een kerk in de vlammen opging en we begonnen eens na te denken. Wat zouden wij doen als hier brand zou uitbreken? En we beseften dat we er geen idee van hadden.

Tijd voor een rampenplan dus!

Eerst loopt Evelien de gang op, neemt het brandblusapparaat en begint te blussen. Ondertussen trekt Elien de posters van Yasmine van de muur en begint als een gek al onze dierbare cd's in een zak te doen. Tegen die tijd is de brandweer al terplaatse. Eerst gooien we onze hamsters naar beneden (op het luchtkussen uiteraard) en dan springt Elien ze achterna. Evelien durft niet springen dus geeft Elien ze de opdracht om (ipv drie uur voor het raam te staan twijfelen) iets nuttigs te doen en dierbare spullen naar beneden te gooien. 
Evelien gaat aan de slag: stoelen, tafeltjes, tv's, gitaren, lampen, computers, ... alles vliegt naar buiten en Elien probeert alles hopeloos op te vangen. Dan komt er even niets meer, Elien roept: Evelien ben je daar nog? En dan ziet ze Evelien met het bankstel in haar handen roepen: "jaja, hier komt hij, vangen e!" Als heel het appartement leeg is, besluit Evelien om toch ook maar te springen.

Zo dit was ons rampenplan. Dus als je een bankstel van de tweede verdieping ziet vliegen, dan weet je waar het brandt!

Tot de volgende!

Geen opmerkingen: